Studio Kulinarne Atuty – świetne miejsce na kameralne wesele

Zabawa weselna chyba większości z nas kojarzy się z ogromną liczbą gości, kilkoma ciepłymi posiłkami, stołami suto zastawionymi przystawkami oraz głośną muzyką. Sale weselne są wprost oblegane – te bardziej popularne mają zajęte terminy na kilka lat do przodu.

Jednak nie każda Para Młoda organizuje huczne wesele. Niektórym w zupełności wystarczy celebrowanie tego pięknego dnia w gronie rodziców i rodzeństwa, innym przeszkodą mogą być kwestie finansowe. Równie dobrze rodzina Pana Młodego i Panny Młodej mogą po prostu nie być liczne. Gdzie wtedy można zorganizować wesele?

Studio Kulinarne Atuty

Czym są Atuty?

Studio Kulinarne Atuty jest niewątpliwie perełką na kulinarnej mapie Białegostoku. Oferuje szeroką gamę różnego rodzaju wydarzeń:

  • Spotkania biznesowe i imprezy integracyjne dla firm,
  • Warsztaty kulinarne dla rodzin i znajomych,
  • Pokazy kulinarne prowadzone przez wybitnych kucharzy,
  • Obiady w gronie przyjaciół i znajomych,
  • Sesje zdjęciowe produktów i potraw,
  • Gotowanie w plenerze.

Jak widać Atuty oferują szeroki wachlarz ciekawych i nietuzinkowych pomysłów na miłe spędzenie wolnego czasu.

Wesele w Atutach?

Czy można zorganizować przyjęcie weselne w Atutach? Oczywiście, że można! Miałem przyjemność fotografować takie wesele po ceremonii zaślubin Kasi i Tomka. I szczerze przyznam, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony przebiegiem całego wydarzenia.

Jak wygląda wesele w Studiu Kulinarnym Atuty?

Podczas zabawy weselnej w Studiu Kulinarnym Atuty bawiło się ok. 30 osób. Na początku każdy otrzymał sałatkę z serem korycińskim, kindziukiem i arbuzem oraz sosem musztardowo-miodowym. Była ona przygotowana przez kucharzy i czekała już na stole gdy do sali wchodziły kolejne osoby. Kucharze zapytani

Skąd ten posiłek? Przecież goście mieli sami gotować…

odrzekli

Aby uczestnicy zabawy nie musieli przygotowywać posiłku mając pusty żołądek.

Bardzo mądrze!

Następnie gości przywitał kucharz opiekujący się wydarzeniem. Po kilku słowach wstępu poprosił weselników o ubranie się w przygotowane wcześniej fartuchy. Przedstawiona została lista posiłków do przygotowania przez gości weselnych. Znajdowały się na niej:

  • Krupnik z kurkami i pulpetami z dziczyzny,
  • Pierogi z babką ziemniaczaną i sosem ze schabu,
  • Serniczki z sosem malinowym.

Menu weselne składało się z 3 posiłków, dlatego goście zostali podzieleni na 3 grupy. Każda z nich otrzymała przepis na potrawę, jaką ma wykonać, wszelkie niezbędne składniki i naczynia, a przede wszystkim bezcenne rady kucharza nadzorującego prace.

I tak goście zabrali się do pracy. Jak to wszystko wyglądało?

Boczek wędzony dodawany do pulpetów z dziczyzny
Pulpety z dziczyzny gotowe do ugotowania
Lepienie pierogów z babką ziemniaczaną
Pierogi z babką ziemniaczaną tuż przed ugotowaniem
Gotowe, podane na talerzu serniczki z sosem malinowym

Posiłki przygotowane przez gości weselnych były wyśmienite. Spokojnie można byłoby porównywać ich smak z tym, co znajduje się w menu niejednej profesjonalnej sali weselnej.

Wesele w Atutach – bardzo dobry pomysł!

Warsztaty kulinarne w Atutach to nie tylko wyśmienite jedzenie przygotowane przez uczestników. To również czas spędzony w bardzo nietypowy sposób oraz okazja do poszerzenia swoich kulinarnych horyzontów dzięki poradom profesjonalnego kucharza. No a jeśli dodamy do tego fakt, że na koniec nie trzeba zmywać… Wniosek jest tylko jeden: zorganizowanie przyjęcia weselnego w Studiu Kulinarnym Atuty jest bardzo dobrym pomysłem!

Tort weselny Kasi i Tomka

Szukacie profesjonalnego fotografa ślubnego? Zapraszam do współpracy! Oferuję wykonanie nieszablonowej fotorelacji ze ślubu i wesela. Jak wyglądają przykładowe zdjęcia z tego pięknego dnia można zobaczyć w portfolio. Zachęcam do zapoznania się z całą moją ofertą oraz cennikiem. W razie pytań zapraszam do kontaktu.